dimarts, 7 d’octubre del 2014

Taller de SEXUALITAT INFANTIL

Sexualitat infantil

 

Noves mirades per acompanyar la sexualitat infantil

Estava un matí al sofà mirant la tele i tocant-se les seves parts. La seva mare el va veure i li va dir: "Valen!! què fas?!?!". I ell li va respondre: "Gaudir!!"
P.MOTOS

 
La sexualitat és un àmbit bàsic en les nostres Vides, tant, que sense ell no existiríem i ens hauríem extinguit com a espècie. Llavors, què és el que ens passa amb la sexualitat?
En una cultura judeo-cristiana basada en el patiment i el sacrifici, allò que produeix plaer es perd en l'escena de lo que és pecaminós. D'aquesta manera, la sexualitat es relaciona exclusivament amb la genitalitat i perd el caràcter global del qual parteix.
Quan acompanyem infants de manera respectuosa i amorosa, veiem que als volts dels 3 anys s'activen tota una sèrie de conductes exploratòries genitals a les que anomenem sexualitat infantil.
En aquest taller analitzarem les bases de les nostres creències, els processos interns que donen lloc a les exploracions infantils i com poder acompanyar-les amb amor, respecte i no-judici. Desmontarem mites, tabús i ens obrirem a una mirada més global de la sexualitat, on el plaer està integrat i forma part del procés de viure amb plenitut.

Taller DISSABTE 1 de Novembre a la Garrotxa
més info: elisenda@acompanyamentfamiliar.com


Sexualidad infantil

 

Nuevas miradas para acompañar la sexualidad infantil

 
Estaba una mañana en el sofá viendo la tele y tocándose sus partes. Su madre lo vio y me dijo: "¡¡Valen!! ¿Qué haces?". Y él respondió: "¡Disfrutando!"
P.MOTOS
 
¿Sexualidad o genitalidad? ¿exploración libre o tabú? ¿sól@ o compartida? ¿placer o compulsión? ¿niñ@s o adult@s?

La sexualidad es un ámbito básico en nuestras Vidas, tanto, que sin él no existiríamos y nos hubiéramos extinguido como especie. Entonces, ¿qué nos pasa con la sexualidad?
En una cultura judeo-cristiana basada en el sufrimiento y el sacrificio, lo palcentero se pierde en la escena de lo pecaminoso. De esta manera, la sexualidad se relaciona con la genitalidad pura y pierde el carácter global del que parte.
Cuando acompañamos niñ@s de manera respetuosa y amorosa, nos damos cuenta que sobre la edad de los 3 años empiezan toda una serie de conductas exploratorias genitales a las que llamamos sexualidad infantil.
En este taller analizaremos las bases de nuestras creencias, los procesos internos que desatan estas exploraciones y como acompañarlas desde el amor, el respeto y el no-juicio. Desmontaremos mitos, tabús y nos abriremos a una mirada más global, donde el placer está integrado y forma parte del proceso de vivir con plenitud.
 
 

Taller dia 1 de Noviembre a la Garrotxa

más info: elisenda@acompanyamentfamiliar.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada